multikulturowa quesadilla:
- 2 pszenne tortille
- 2 plasterki sera topionego o ulubionym smaku
- 3 łyżeczki kruchego sera koziego (najlepiej z rolady)
- 10 plasterków chorizo
- garść rukoli
- kilka kropel oliwy chilli
paprykowy sos jogurtowy:
- pół opakowania jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki majonezu
- 3 łyżeczki łagodnej węgierskiej pasty paprykowej w tube
- łyżeczka ostrej węgierskiej pasty paprykowej w słoiczku
- sól, pieprz
Składniki quesadilli kładziemy na jednym placku tortilli, skrapiamy oliwą i przykrywamy drugim plackiem. Dociskamy i opiekamy po minucie z każdej strony na suchej patelni. Gorące kroimy na mniejsze trójkąty i podajemy z sosem paprykowym, którego składniki należy po prostu dobrze wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz