Tęczowe trufle
- 250g białej czekolady
- 1/4 szklanki śmietanki 30%
- migdały bez skórki
- wiórki kokosowe
- barwniki spożywcze
Czekoladę stopić ostrożnie w kąpieli wodnej, a następnie wstawić do lodówki do stężenia na kilka godzin. Migdały sparzyć we wrzątku i zdjąć z nich skórkę. Zastygniętą masę formować w kulki wkładając do środka migdały, następnie obtaczać w wiórkach kokosowych wymieszanych z barwnikiem.
Ponieważ nie mogłam nigdzie kupić malutkich papilotek na trufle, kupiłam różowe foremki do lodów. Po zjedzeniu słodyczy, przydadzą się do robienia kostek lodu, a jak wiadomo, foremek do lodu, nigdy za wiele.
jak to??? a ja nie srpobuje??????
OdpowiedzUsuńjaaaaak to??? pewnie, że spróbujesz skrzacie ;)
OdpowiedzUsuńa kiedy :D??? wygladaja tak pastelowo :P
OdpowiedzUsuńtakie papilotki są w kerfurze:)przynajmniej w białymstoku, ale w końcu to sieć...
OdpowiedzUsuńooo, to poszukam u siebie!
OdpowiedzUsuń